Siemens heeft zijn gamma energiebeheerproducten- en diensten verzameld onder de naam Sinalytics. Dit nieuwe bedrijfsmerk voor dataservices opent de deuren naar uiterst gesofisticeerde data analyses en naar efficiënte optimalisaties in het energiebeheer van gebouwen.

Navigator powered by Sinalytics, het cloud-based platform van Siemens, verzamelt data over het verbruik van elektriciteit, verwarming, airconditioning en water, maar ook data afkomstig van ventielen en sensoren.

Nieuw inzicht in energieprestatie van gebouwen en volledige transparantie

Dankzij de analyse van energiestromen krijg je een nooit eerder vertoond uitvoerig inzicht in het energieverbruik van een gebouw. Dit innovatief concept helpt om de elementen met het grootste energieverbruik op te sporen en legt lacunes in traditionelere beheersystemen bloot.

Met Navigator kunnen besparingen gemonitord en gecontroleerd worden. De gegenereerde analyses kunnen rechtstreeks geïntegreerd worden in de bestaande rapportagesystemen van de klant en bieden kostbare informatie bij het uitvoeren van gebouw optimalisaties zoals aanpassingen aan de airconditioning of de installatie van een nieuwe boiler.

De toekomst: automatische benchmarking

In de toekomst zal Navigator het ook mogelijk maken om de vraag naar energie te voorspellen en deze voorspellingen te vergelijken met werkelijk gemeten data zodat mogelijke tekorten of verstoringen worden geïdentificeerd. Automatische benchmarking door bijvoorbeeld twee gebouwen met een gelijkaardig ontwerp te vergelijken zal ook bijdragen aan de optimalisatie van gebouwbeheer.

Data analyse live beleven? Breng ons een bezoek!

Vanuit het Intelligent Building Operation Center (IBOC) in Huizingen hebben Siemens operatoren van op afstand toegang tot de technische installaties en meetgegevens van aangesloten klanten.

Interesse voor een bezoek? Contacteer ons op salesibt.be@siemens.com – Tel.: 02/536.65.01